MİNİCİK ATAN KALBİM 36-38. HAFTA

admin Ağustos 7, 2017 0

36.Hafta/ NST + Rutin muayene

34.haftadan itibaren artık her hafta rutin muayeneye gidiyor ve NST’ye bağlanıyorum. Her hafta üst üste gidince doktorda randevu saati bulmak da haliyle zorlaşıyor. Ben bu konuda biraz uyanıklık yapıp aynı gün içinde farklı farklı zamanlarda hastanenin çağrı merkezini aradım ve son 4 hafta için kendime uygun belirli saatleri ayırdım. Son haftalar için tüm gebelere tavsiye ederim, aksi takdirde sizi aradan almaları için çok beklemeniz gerekiyor. Benim gibi yaparsanız sonrası çok rahat oluyor, benden söylemesi 🙂

Hastanede ayrı bir heyecan varken evimizde de apayrı bir heyecan var. Annem, kardeşim, eşim herkes son hazırlıklarla ilgilenip her biri bir tarafa koşturuyorlar. Bir yandan evin detaylı temizlenmesi, halıların yıkamaya gitmesi, stor perdelerin temizliğe verilmesi, camlar, kapılar derken herkes bir işin ucundan tutmuş koşturuyor. Bebek ile ilgili tüm hazırlıklar ise çoktan hazırlandı bile 🙂

Sanırım gebeliğin en güzel tarafı da özellikle son 4 haftada kimsenin size iş yaptırmıyor oluşu 🙂 Etrafta bu kadar koşturma varken siz ayaklarınızı uzatıp yattığınız yerde herkesi takip etmekle meşgul oluyorsunuz. Özellikle şu son 2 haftada evde oturmaktan feci halde sıkıldığımı bile söyleyebilirim. Neredeyse uçağa binme iznim olsa atlayıp tatil beldesine gidip denize giresim var desem az olmaz. 2 haftadır oturduğum yerde yapılanları takip ediyor ve eksikleri not alıp küçük hatırlatmalar yapıyorum. Herhalde ömrüm boyunca bu kadar oturmamışımdır.

Bu haftadaki tek derdim son 2 aydır olduğu gibi aşırı sıcaklar. Öyle sıcak ki artık kilo almak yerine kilo vermeye bile başladım. Resmen eriyorum evin içinde. Hamileliğin son aylarını yazın yaşamak bir yandan keyifli bir yandan da zor oluyor. En keyifli kısmını bebeğimi kucağıma alınca yaşayacağım. Yarı çıplak bebek büyütmek, gün aşırı yıkamak derken bebeğin toparlanma süreci yaz aylarına denk geldiyse hasta olma derdi de olmadan çok rahat büyütebiliyorsunuz. Kilo vermek açısından da yaz aylarında doğum yapmak ideal oluyor. Çünkü zaten yağlı ve ağır yemekler tüketmediğiniz ve bol bol su içtiğiniz için kilo vermek kaçınılmaz. Kötü yanı da henüz doğum yapmadıysanız sıcaktan yanıp kavruluyorsunuz.

Bugün yine rutin ultrason muayenem yapıldı. Sonrasında NST’ye bağlandım ve bebeğin kalp atışlarıyla birlikte rahim kasılmalarına bakıldı. Her şey yolundaydı.

 

36.Hafta Bebeğin Gelişimi

Gebeliğin 36.haftasında bebeğin boyu yaklaşık 47 cm iken, ağırlığı 2.550 gr kadardır. Yani ortalama bir marul kadar büyümüştür.

Bu hafta bebeğin kafası leğen kemiğine doğru inmeye başlar

Emme refleksi henüz tam olarak gelişmemiştir

Şimdiye kadar vücudunu kaplayan tüyler dökülmeye başlar

 

37.Hafta/ Doğumdan önceki son muayene + NST

Bu hafta yine her zamanki gibi önce tansiyonum ölçüldü ve kiloma bakıldı. Tansiyonum bu hafta biraz düşük çıtı.

Sonrasında rutin ultrason muayenem yapılarak bebeğimin baş çevresi, karın çevresi ve diz ile kalça arasındaki kemik ölçümü yapıldı. Doktorum rahim arterlerimin de gayet iyi olduğunu söyledi. Bebeğim her geçen gün biraz daha büyüyordu.

Bu hafta yine NST’ye bağlanarak bebeğimin kalp atışlarıyla birikte rahim kasılmalarına bakıldı. Her şey yolundaydı.

Artık doğuma sayılı günler kaldığı için çok heyecanlıyım.

 

37.Hafta Bebeğin Gelişimi

Gebeliğin 37.haftasında bebeğin boyu yaklaşık 47 cm, kilosu ise 3000 gr kadardır. Tıpkı bir kavun gibi.

Bebeğiniz bu hafta gelişimini tamamladı

Artık hareket edecek alanı git gide azalmıştır

Sıkıştığı zaman leğen kemiğine vurarak hareketlenir

 

38.Hafta/ Arif Kemal’im geliyorrrrrr :):):):)

Bu hafta benim doğum haftam. Bir aksilik olmazsa 08.08.2017’de sabah saatlerinde oğlum Arif Kemal’imi kucağıma alacağım. O tarihte tam 38.haftamı doldurmuş oluyorum. 08 Ağustos’ta ilk gözağrım Ömer Doruk’um abi olacak, biz ikinci kez anne- baba olacağız. Çok ama çok heyecanlıyız. Allah isteyen herkese nasip etsin.

Bir önceki gebeliğimde preeaklemsi yaşadığım için 9 ay boyunca çok sıkı takip altındaydım. Sık yapılan doktor kontrolleri ve tansiyon takipleriyle dolu bir 9 ay geçirdim. Çünkü Preeaklemsi çoğunlukla anne- bebek ölümüyle sonuçlanabilen çok ciddi bir hastalık ve nden olduğu hala bilinmiyor. İkinci gebelikte de %25 tekrar edebilme riski varolan bir hastalık. Ben bu hastalığa rağmen yolun yarısını geçmişken 24. haftada doktorum beni glikoz (şeker) yüklemesi yapmak istemediğim için bıraktı. Ben yine de moralimi bozmadan yoluma devam ettim. Her zaman diyorum ‘ben yaptıysam herkes yapabilir’ Yeter ki kendinize inanın ve sizi strese sokup ukalalık yapan değil sizi rahatlatan, güven veren, açıklayıcı ve güvendiğiniz bir doktorla yolunuza devam edin.

Benim böyle bir rahatsızlığım olduğu için bu sefer ilk gebeliğimde denediğim gibi normal doğumu deneme şansım olmayacak. O yüzden ilk defa günü saati belli olan bir sezeryan yaşayacağım. Bu da benim için bir ilk. Saçıma fönümü çektirip doğuma girmeyi yaşamak da varmış kaderde 🙂

Çok sorulan sorulardan birini de buradan cevaplamış olayım istiyorum. Hedeflediğim gibi 9 ayı 9 kilo ile bitirdim. Hedefime düzenli ve sağlıklı beslenerek, yürüyüşlerimi ve haftada 1 gün yaptığım hamilelik yogasını aksatmayarak ulaştım. Herkes yapabilir. Çok kilo almak sağlıklı olmak anlamına gelmiyor. Önemli olan sağlıklı beslenip, hareketsiz kalmamak.

Hastane çantam da çok soruldu. Ne olur ne olmaz diye günler öncesinden hazırlamıştım. İçinde neler olduğunu doğum yaptığım gün paylaşacağım. Çok detaylı yazdım umarım tüm anne adaylarının işine yarar.

Şimdilik benden bu kadar. İkinci Gebelik Günlüğü’mü burada sonlandırıyorum.

Allah isteyen herkese anne-baba olmayı nasip etsin.

Sevgiyle kalın…

Yorum Yaz »