MİNİCİK ATAN KALBİM 20. HAFTA

admin Temmuz 6, 2017 0

20.Hafta/ Bu hafta detaylı ultrason haftası, eşimle beraber Prof. Dr. Atıl Yüksel’e gittik

Gebelik sürecimi hiçbir duyguya benzetemiyorum. Gerek fiziksel gerekse ruhsal olarak bambaşka bir süreç yaşıyorum. İsteyerek ve severek yaşandığı taktirde tüm kadınlar benim gibi düşünüyordur herhalde.

20.hafta aynı zamanda ayrıntılı ultrason haftası olması açısından da apayrı bir öneme sahipti. Bebekte herhangi bir anomali varlığı araştırması için yapılması gerekiyordu ve biz eşimle birlikte bu araştırma için Prof. Dr. Atıl Yüksel’in Şişli’deki muayenesine gittik. Burada Atıl Bey tarafından çok güler yüzlü ve sevecen karşılandık. Odaya girdiğimizde önce ikili ve üçlü test sonuçlarımıza bakılarak hepsi teker teker bilgisayara not edildi. Sonrasında da Prof. Dr. Atıl Yüksel tarafından yaklaşık yarım saat süren detaylı ultrason taraması yapıldı. Atıl bey bir yandan ultrasonla tarama yapıyor bir yandan tüm detayları bize yalın bir dille anlatıyordu. Ultrason taraması sonucunda çok şükür herhangi bir anomaliye rastlanmadı. Bu hafta ayrıntılı ultrason dışında herhangi bir özel bir test veya tahlile gerek duyulmadı. Ayrıntılı ultrasondan aldığımız pozitif haberle birlikte kendimi çok mutlu ve enerjik hissediyordum.

Hamilelik bir kadının yaşadığı en anlamlı süreç bana göre. Bu süreçte mümkün olduğu kadar bedenimi dinlemeye ve pozitif kalmaya çalışıyorum. Öyle ki beni üzecek gazete haberlerini bile okumuyorum. Tüm odak noktam, sağlıklı ve pozitif kalabilmek. Artık hamile olduğum dışarıdan da fark edilmeye başlandı. Düzenli yürüyüşler yapmaya devam ediyorum. Haftada 1 gün de hamile yogasına gidiyorum.

Atıl Yüksel’in tarama testleri

Genel değerlendirme, Fetal Biyometri ölçümleri, Fetal Anatomi, Trizomi 21 Taraması, Maternal Doppler, Maternal yapılar, İskelet sistemi, M.S.S-Yüz, Kalp-Toraks, Batın, Kromozom Belirteçleri

20.Hafta Bebeğin Gelişimi

Bebeğin bu hafta 22-24 cm aralığında boya sahipken kilosu ise 300 gramdır. Bu haliyle o bir mango kadar.

Yirminci hafta ile gebelik süreci yarıya ulaşmış olur.

Bebeğin saçları uzamaya başlar, lanugo denen ince tüyler bütün vücudunu kaplar. Kız bebeklerde rahim (uterus) oluşmaya başlar.

Bebek akciğerlerini alıştırmak için soluk alıp verme hareketleri yapar.

Bebeğin kulakları tamamen gelişmiştir ve rahim içerisinde annesinin damarlarından ve barsaklarından gelen sesleri duyabilir, dışarıdan gelen kuvvetli sesleri de duyabilir.

Derisi onu koruyan beyaz maddeyle kaplıdır. Erken doğum olursa bu beyaz tabakayı bebeğinizin cildinde görmeniz mümkündür. Fakat normal doğum süresi tamamlanınca doğacak olan bebeklerin derisinde bu tabaka görülmez.

Bebeğiniz hareketlendikçe hissettiğiniz kıpırtılar içinize huzur verecektir.Bu haftalarda yaptığı hareketler canınızın acımasına sebep olmaz, fakat bebeğiniz büyüdükçe bu hareketleri canınızın acımasına sebep olacaktır. Bebeğiniz kıpırdandıkça mutlu ve sağlıklı olduğunu anlayacaksınız.

Yorum Yaz »